Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Clínic - Maternitat
93 227 99 24 / unitat.docent@clinic.cat

E-mail: unitat.docent@clinic.cat

Tel.: 93 227 99 24

Coneix als nostres tutors

 

CAP Casanova

                        

         

Tutors de Medicina

             

     metges casanova

 

Antonieta Also

Vaig fer la residència en aquesta Unitat Docent. Interessada en la salut mental,  crec que és una part molt important de la nostra feina,  entendre a la persona com un tot, fent una medicina humana, propera i de treball en equip.

 

Valenti Aragunde Miguens

Valentí es actualmente tutor y coordinador docente del CAP Casanova. Interesado en las nuevas tecnologías y cómo éstas están cambiando la forma de relacionarse con los pacientes. Ha participado en experiencias como ForumClínic (foro de pacientes), e-paciente (visita virtual), e-consulta, observatorio radar mHealth Hospital Clínic, Redes sociales de CAPSBE, APP de adherencia terapéutica entre otros. Piensa que estamos en un momento de cambios y que hay que incorporarlos en nuestra relación con el paciente.

        

            

Marta Catalan Adell

La Dra. Catalan és metgessa de família del CAP Casanova. Va fer la residència al CAP Les Corts, a la primera promoció de residents de la Unitat Docent Clínic- Maternitat. Realitza activitat docent a pre-grau com a professora associada de la Facultat de Medicina (Universitat de Barcelona). És doctora en Medicina (Tesis doctoral realitzada al 2017) i membre del IDIBAPS. Interessada en risc cardiovascular i diabetis.

        

        

Sira Casablancas Figueras

Sóc la Sira, tutora docent del Cap Casanova,  interessada en tot el que tingui interès, m'agraden els canvis i vaig aprenent de diferents temes. No descarto res. He aprofundit en Demències, Gent gran, Oftalmologia, Farmàcia, ara introduint-me en la Seguretat del Pacient i fent Medicina en la nostra nova realitat.

        

         

Joan Gené Badia

Joan Gené Badia (1955) doctor en medicina, especialista en Medicina de Família i Comunitària, actualment realitza pràctica assistencial a l'EAP Casanova i és Professor associat del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona, editor associat de la Revista Atención Primaria i editor de la revista Atención Primaria Pràctica. És col·laborador de l'Observatori de la OMS sobre Polítiques de Salut i Serveis Sanitaris. Ha participat en diversos projectes de promoció de l' atenció primària de salut de la Unió Europea, de la OMS y del Banc Mundial. Ha estat membre de les juntes gestores que van fundar les societats de  de Medicina de Família i Comunitària a  Catalunya, España i  Europa. Ha estat president de la Societat Catalana de Medicina familiar i Comunitària i ha exercit como director de l'Equip d'Atenció Primària de Castelldefels i de la Divisió d' Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut. És membre corresponent de la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya.

     

      

Alfonso Pérez Jiménez

Máster en gestión y asistencial 2004 y de metodología y calidad asistencial 2007. Ex director del CAP Rosselló (ahora Comte Borrell) 2001-2006 y ex Director de Procesos Asistenciales  AISBE 2007-2010.

  • Tutor desde 2015
  • Referente Ecografías desde 2017
  • Coordinador Docente en 2019
  • Pertenezco al grupo de Infecciosas de la SEMG, miembro del comité científico congreso SEMG 2021.

      

       

Ethel Sequeira Aymar

Metgessa de família i comunitària del CAPSBE Casanova, apassionada de la Salut Internacional en totes les seves vessants: medicina del tròpic, viatges i migracions.  Convençuda que un abordatge de la salut global és imprescindible.  Soc responsable de Responsabilitat Social Corporativa en la empresa: crec en la feina per construir un món més sostenible i una societat més justa.   

        

           

Tutores d'Infermeria

           tutors inf casanova

  

Marta del Moral Pairada

De la seva manera de ser i de treballar destacaria la empatia, el saber escoltar, el saber acompanyar, les ganes d'aprendre i d'ensenyar, assertivitat.

     

    

Elena Lagarda Jimenez

Infermera assistencial des de fa 18 anys amb recorregut per diferents serveis dins el món sanitari, Atenció Domiciliaria, Docència, consulta adults, CUAP, Hospital, molt interessada en medicines natural i en educació per la salut.

    

  

Rocío Rodríguez

Des de petita sabia que em volia dedicar en l'àmbit sanitari, però arran d'una experiència personal, vaig saber que al que em volia dedicar per la resta de la meva vida era a infermeria.

- Les meves pràctiques en l'Atenció Primària em van enamorar i vaig decidir que m'especialitzaria.

- Per mi, una de les característiques de la infermeria és que cada dia pots aprendre una cosa nova.

    

   

Rosa Segarra López

DUI des de l'any 2000.

Máster en Atenció Primària per UAB.

Professora associada UB Hospital del Mar 2001-2005

Experiència e tots els àmbits de la primària des de pediatria a Direcció.

Experiència en hospitalària

Actualment Gestora de Casos del Cap Casanova i responsable de l’àrea de residències del centre.

Enamorada de la Infermeria “cuida com t’agradaria que et cuidessin”

           

    

     

CAP Comte Borrell

                      

tutors borrell

              

Tutors de Medicina

    

Olga Barba Avila

Soy referente en el CAP  de patología relacionada con HIV y nos coordinamos con referentes de otros Centros del territorio AISBE sobre esta misma patología con reuniones periódicas. Así mismo soy miembro de la Comisión de Farmacia del CAP con la idea de hacer una prescripción adecuada y de calidad a nuestros pacientes.

    

     

Imma Garrell Lluís

Sóc Imma Garrell, metgessa de família i tutora ara ja de 4 residents. 

Des de fa anys a més de l'assistència, la meva altra motivació  és l'oncologia. Tenim el grup de treball de la CAMFiC sobre Càncer i treballo en diferents projectes amb el servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic per apropar el pacient oncològic a l'Atenció Primària.

     

     

Amparo Hervás Docón 

Metgessa de família treballa al CAP Comte Borrell, CAPSBE (Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra, Barcelona). Màster de Gerontologia clínica VIII (2004-2006) per la UAB. Membre del grup de respiratori de la CAMFiC, SEMFYC i GRAP. Interessada en formació, recerca i docència en l'àmbit de les malalties respiratòries i atenció a la família. Tutora MIR des de 2008.

    

    

Zoe Herreras Perez

M’apassiona SER metgessa de família. Crec en aquesta especialitat. És el pilar mèdic fonamental de la salut de les persones, de la comunitat i de la població. Combina atenció a la salut i la malaltia; es capaç de prevenir, guarir, resoldre i acompanyar.

Principalment em dedico a al consulta, la atenció domiciliària i de final de vida i a les activitats comunitàries. Tinc gran interès en al innovació clínica i tecnològica en la atenció mèdica i en la aproximació dels nivells assistencials (Hospital-Primària-Socio Sanitaris) pel benefici del pacient. També participo en projectes d’investigació de qualitat, imprescindibles en el desenvolupament de l’Atenció Primària.

    

     

Núria López Batet.

Metge de família de CAP Comte Borrell. Membre del grup clínic de Cardiologia de l'AISBE. Membre de la comissió de gestió de la demanda aguda del CAP Comte Borrell. Referent en reanimació cardiopulmonar del CAP Comte Borrell. 

    

    

Nuria Sánchez Ruano

Metgessa de família al Consorci d’Atenció Primària de Salut de Barcelona Esquerra (CAPSBE). Barcelona

Coordinadora docent i tutora MIR a CAP Comte Borrell. Unitat docent Clinic-Maternitat. Consorci d'Atenció Primària de Salut de Barcelona Esquerra. CAPSBE. Barcelona

Co-coordinadora del grup de treball de comitè clínic Pneumologia de l'Àrea Integral de Salut de Barcelona Esquerra (AISBE).

Membre de el Grup de respiratori d’ Atenció primària GRAP, SEMFYC, i CAMFiC.

Ha participat en múltiples activitats com a docent tant a nivell de la Unitat Docent Clínic-Maternitat (Tallers de habilitades pràctiques...) com a ponent en cursos i jornades acreditats de la CAMFIC, SEMFYC i Jornades compartides de l'ASIBE - Aula clínic (Actualització en Asma, MPOC, Broquiectasis, SAHS, Fibrosis pulmonar, Taller d'inhaladors, Interpretació d'espirometries entre d'altres)

És coautora en diverses guies i llibres de pràctica clínica (Guia pràctica per a l'ús de l'asma (CAMFIC), Eines de el pacient amb MPOC (CAMFIC), Guia per a la realització i interpretació de la espirometria (CAMFIC), Guia pràctica per el maneig de la rinitis no infecciosa (CAMFIC), Educació Sanitària a Asma-SEMFYC, Guia Asma -GRAP etc ...)

 Ha realitzat múltiples comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals i publicació d'articles principalment en el camp de la patologia respiratòria.

      

             

Tutores d'Infermeria

              

Cristina Colungo Francia

 Infermera en atenció primària des del 2001 i tutora des del 2014, és una oportunitat  molt enriquidora a nivell professional el poder acompanyar a les infermeres en la seva especialització,

Crec en el rol i les competències assistencials d'infermeria per a la gestió de la cronicitat i l'activitat comunitària, promoure nous projectes d'investigació  que aportin evidencia i/o innovació, i en el desenvolupament de les capacitats docents. 

Infermera de pràctica avançada en la atenció  especialitzada en Diabetis des del 2016 
Membre del Comitè de recerca en representació d'infermeria en CAP Comte Borrell des del 2014

     

          

Maria José Gordillo

Infermera d’atenció primària i tècnica de marxa nòrdica per l’Escola Catalana de l’esport i la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya). M’agrada definir el meu treball d’infermera com a : Comunicació en salut i per a la salut, la població te la paraula i arribo a un acord per a prevenir, promocionar, cuidar o rehabilitar la salut. Lidero amb valors i humilitat els meus projectes.

 M’agrada definir-me com a entusiasta de la vida

 

 

Rosa Mª Paisano Haro

Hace  18 años descubrí la enfermeria de  familia y comunitaria , desde entonces trabajo en este ámbito.

Uno de los  puntos de mayor interèses en  mi   practica asistencial  es ayudar a los pacientes a abandonar el hábito tabáquico, también soy referente  de farmacia ,y dislipemias hereditarias.

Me encanta  la atención a la comunidad.

      

            

Silvia Porcar León

Fa 25 anys que sóc infermera i 18 com a infermera a Atenció Primària.

Entusiasta i amb vocació, crec en el treball multidisciplinar.

Dos reptes importants en la meva carrera professional: acompanyar a les EIR en la seva especialització i ajudar a estimar la professió com a adjuntar a les estudiants de grau.

 

 

Eva Sánchez Romero

Mi nombre es Eva Sánchez, soy enfermera desde el año 1993 y llevo en CAPSBE (CAP Comte Borrell) 8 años como enfermera de Atención Primaria y 2 años como tutora de EIR.

Como habilidades destacaría mi empatía, el buen trato con el paciente, las ganas de hacer cosas y la formación continua.

Formo parte de varios grupos de trabajo, soy referente del proyecto de cuidados de enfermería ARES en mi centro y siempre que puedo participo en proyectos de investigación.

   

     

CAP Les Corts

                      

             

Tutors de Medicina

   

mf corts   

 

Maria Luisa Benito Serrano.

-Màster Universitari “ Investigació en Ciències Clíniques”.  2009 . Universitat de Barcelona.

-Tesis doctoral:” Importancia de la Atención Primaria en la mejora de la calidad asistencial de los pacientes con fibrilación auricular" atorgant el títol de Doctora per la Universitat de Barcelona Cum Laude 17/03/2016.

-Coordinadora Docent  CAP Les Corts, CAPSBE. Unitat Docent Clínic-Maternidad.

-Líneas de recerca:

1.  Grup de treball TAO (tractament anticoagulant oral) CAPSBE.

2. Grup de treball Carrera Professional. CAPSBE.

3. Grup de treball Comunicació Assistencial. Unitat Docent Clínic-Maternidad.

4. Grup de treball de la FA ( Fibril·lació Auricular). UFA. Hospital Clínic.

      

         

Daniel Cararach Salami

Apassionat per l’atenció primària, per l’atenció a l’individu a la família i a la comunitat.

Treball, dedicació, implicació, empatia, treball en equip i molta paciència....

Realitzo ecografia abdominal al centre i participo en el grup de digestiu de la RAE.

   

      

David Marti Grau

Tutor Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària Clínic-Maternitat.

Representant de tutors en les comissions de docència

Formador intern en Electrocardiografia.

Referent teledermatologia CAP Les Corts

Integrant Comissió de farmàcia del CAP Les Corts

          

           

Vanesa Mauri Vázquez 

M’agrada treballar en equip, fer “pinya” amb els companys  ,  gran capacitat d’empatia amb els pacients i gaudeixo amb la meva feina. Estic formada en nutrició, micronutrició i salut intestinal.  Formo part del grup de medicina tropical de l ‘AISBE des de els seus inicis i m’agrada   ajudar als nostres pacients  i a les seves famílies al llarg de la seva vida amb una relació de confiança molt especial.

 

 

Ignacio Menacho Pascual

Médico de atención domiciliaria en equipo dedicado al ATDOM, paciente crónico complejo (PCC), final de vida. Incorporación de las nuevas tecnologías para potenciar la telemedicina.

       

             

Eloísa Molés Moliner

Residencia MFiC en UD Clínic-Maternitat 2001-2004. Conocedora de la institución “desde dentro” con buen manejo práctico de los Servicios, rotaciones...

Tutora acreditada de MFiC desde 2007. Formación continuada en docencia y recerca. Buena predisposición a participar y colaborar en proyectos de investigación.

Perfil clínico-asistencial prioritario, con elevada dedicación y accesibilidad de los pacientes. Trato cercano y apuesta por el empoderamiento del paciente.

Participación activa en grupos multidisciplinares del AISBE para el desarrollo de protocolos compartidos entre la Atención Primaria y la Especializada.

Meticulosidad a la vez que cercanía y flexibilidad.

      

            

Jacinto Ortiz Molina

- Médico Especialista en Medicina Familiar y Comunitaria con más de 30 años de experiencia profesional.

- Médico consultor en CAPSBE (Corporació Sanitària Hospital Clínic).

- Premio a la EXCELENCIA PROFESIONAL en atención primaria del Consejo del Colegio de Médicos de Cataluña.

- Profesor en diversos cursos impartidos por sociedades científicas de atención primaria.

- Tutor de MIR de atención primaria del CAP Les Corts (Unidad docente de MFyC Clínic-Maternitat de Barcelona) desde hace 30 años.

- Responsable de ensayos clínicos en CAPSBE (Corporació Sanitària Hospital Clínic).

- Presidente de la comisión de farmacia del CAP Les Corts.

- Reconocimiento a la suficiencia investigadora por la Universidad de Barcelona.

- Participación en diversos proyectos de investigación de financiación pública y privada.

- Investigador principal y colaborador en diversos ensayos clínicos multicéntricos en atención primaria.

- Autor de más de 50 comunicaciones a congresos y publicaciones en revistas científicas de ámbito nacional e internacional.Profesor colaborador de pregrado de la Unidad docente de MFyC Clínic-Maternitat de Barcelona.

- Miembro del Grupo Transversal de Investigación en Atención Primaria, asociado em el Instituto de Investigación Biomédica August Pi i Sunyer (IDBAPS).

- Ha sido miembro del grupo de trabajo de “Enfermedades del Corazón” de la Sociedad Catalana de Medicina Familiar y Comunitaria.

- Ha sido miembro del grupo de trabajo de “Diabetes” de SEMERGEN.

 

Montserrat Pinyol Martínez

 

Sóc especialista en Medecina de Família i Comunitària des de fa 28 anys, i em dedico a la formació de residents des de l’any 1997. Les meves àrees de preferència son la  recerca i la investigació , la seguretat del pacient i estic especialment interessada en el maneig del pacient amb patologia reparatòria

 

 

Salvador Sitjar Martinez de Sas.

-Metge de Família del CAP Les Corts des del 2000.

-Tutor de MIR de MFiC des de 2002. 

-Coordinador de la Unitat Docent de MFiC Clínic-Maternitat de 2003 a 2007.

-Investigador principal i col·laborador a diversos assaigs clínics amb fàrmacs des de fa més de 10 anys. 

-Autor de més de 50 comunicacions a congressos y publicacions a revistes científiques d’àmbit nacional.

-Línies d’interès: urologia (membre del Grup Clínic d'Urologia de l'AISBE), osteoporosi i autogestió professional

      

             

Tutores d'Infermeria

              inf corts

              

      

Gemma Florensa

Sóc la GEMMA FLORENSA infermera amb 16 anys d'experiència en la professió i 14 en l’Atenció Primària.
Formo part de l’equip del CAP les Corts des de l’any 2006 i dins la meva feina com a infermera  a primària ,formo part del grup Motor de Comunitària realitzant tasques amb i per la comunitat i desenvolupant el Diagnòstic de salut del barri.

              

           

Encarnación Garcia Ruiz

Experiència de més de 20 anys a l'Atenció Primària.

  • Referent al CAP d' ARES (Programa d'harmonització d’estàndards de cures)
  • Participació activa al CAP en assajos clínics, recerca e investigació.

    

Mireia López Poyato

Doctorada en Ciències Infermeres per la Universitat de Barcelona, atorgada menció de Cum Laude és Llicenciada en Pedagogia social per la URL Blanquerna i Mestratge oficial de Lideratge i gestió en serveis d’infermeria per la UB. Coordinadora docent EIR i de recerca infermera al CAP Les Corts (CAPSBE), participa com a membre de la junta de l’Associació d'infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i del comitè pedagògic al Departament de Salut. És professora associada del Departament d'Infermeria de Salut pública, Salut Mental i Maternoinfantil de l’UB des de 2006, on coordina l’assignatura d’Infermeria Comunitària al Campus Clínic. Formant part de la Guia d’experts de l’UB en l’àmbit de la Gestió de casos; Infermeria d'enllaç; Pacient crònic complex i Pal·liatius així com del grup de Gamnificació aplicat a la docència a la Facultat de Ciències de la Salut.

         

        

Elena Páez

Sóc Diplomada en Infermeria des de l'any 1998.
Des de llavors fins a l'any 2007 he exercit d'infermera a diferents àmbits (primària, hospitalària i empresa)
El Maig del 2007 entro a formar part de  CAPSBE. Inicialment al Servei de valoració dependència, i des de gener 2014 com Infermera en atenció primària i comunitària al Cap Les Corts.

  

        

Montserrat Serrato Villa

"Infermera amb 17 anys d'experiència a l'Atenció Primària. Membre de la comissió de Formació de CAPSBE, de la comissió de Carrera professional de CAPSBE i forma part del grup de la gestió de la demanda aguda. Professora associada Departament de Salut Publica Infermeria Universitat de Barcelona.
Infermera Tutora EIR UDMAFIC Clínic-Maternitat."

      

            

Ingrid Vidiella Piñol

Los residentes opinan de ella: Empática, siempre poniéndose en el lugar del residente y siempre buscando sentir bien al que está enfrente. Le preocupa que el residente se sienta bien tanto en lo personal como en lo profesional. Tutora no solo en el ámbito de la docencia sino en todos los demás.

-Transparente, rápida, resolutiva y positiva.  Busca el bienestar en todas las rotaciones o situaciones por las que se tiene que enfrentar el residente.

-Muy buena profesional y docente. Comprometida con las tareas asignadas. Está siempre pendiente de lo que hay que hacer y de lo que queda pendiente por hacer.

        

  

 

UDMAFIC Clínic-Maternitat

C/ Mejía Lequerica, s/n - 08028 – Barcelona - 93 227 99 24 - unitat.docent@clinic.cat